[rev_slider virksomheten-slider]

BKM Harstad er en lokalmenighet av det internasjonale trossamfunnet Brunstad Christian Church (Brunstad Kristelige Menighet).
Pr. 31. desember 2014 hadde BKM Harstad 81 medlemmer. Aldersfordelingen i menigheten var som følger:

 • 14 barn mellom 0 og 12 år
 • 35 ungdommer mellom 13 og 25 år
 • 32 voksne over 26 år

Styret for BKM Harstad bestod av:

 • Gunnar Bendixen (52), styreleder
 • Kjetil Gjøsund (52), styremedlem
 • Eirin Stene (48), styremedlem
 • Ole-Heine Stene (29), styremedlem

Årsmøtet i BKM Harstad velger styret, og styremedlemmene blir valgt for ett år av gangen.

Møter og samlinger

Møter og samlinger i BKM Harstad
Kjernen i BKM Harstads virksomhet er møter og samlinger, der alle medlemmer som ønsker det kan delta ved å gi og/eller motta åndelig veiledning og inspirasjon til et godt og aktivt kristenliv. I 2014 har BKM Harstad avholdt oppbyggelsesmøter eller liknende sammenkomster for hele menigheten omtrent hver søndag, unntatt i sommermånedene. Gjennomsnittlig oppmøte var 65 medlemmer.

De fleste av de formelle samlingene har funnet sted i vårt forsamlingslokale i Kilhusveien 164, men gjennom hele året har det også vært samlinger der større og mindre grupper av medlemmer i ulike aldre har tatt initiativ og møttes uformelt til turer, hjemmebesøk og andre aktiviteter.

Det ble også holdt et årsmøte for alle medlemmene.

Av andre samlinger som BKM Harstad arrangerte i 2014 kan nevnes:

 • Tur til Lofoten sammen med 30 tilreisende BKM-medlemmer fra flere andre norske lokalmenigheter, med avsluttende fest på vårt lokale
 • 17.-maifest
 • Møte med tradisjonell velsignelse av små barn
 • Dåp
 • To temafester med fokus på å legge økonomisk til rette for forebyggende arbeid blant menighetens barn og unge
 • To fester med fokus på misjon, med live-overførte TV-sendinger fra Brunstad og Tyskland
 • Damenes julebord
 • Julefest for alle medlemmene

Vi opplever god oppslutning om alle våre ulike typer samlinger, på tvers av alle aldersgrupper. Dette er svært gledelig, og vi ser at det bidrar til å styrke samholdet og trivselen blant våre medlemmer.

Ungdomsaktiviteter

På fredagskveldene har det også i 2014 blitt arrangert ungdomstreff for medlemmer mellom 13 og 36 år på vårt lokale i Kilhusveien 164. Deltakerantallet har vært mellom 30 og 35 hver gang, og vi opplever at tilbudet slår godt an hos målgruppen: Et kort oppbyggelsesmøte, med påfølgende god mat og trivsel i vår kaffebar. Her er blant annet biljard og kortspill populære aktiviteter utover kvelden.

Ungdomsgruppas øvrige arrangementer har vært:

 • Jentetur til Indre Troms
 • 16.-maifest
 • Ungdommenes julebord
 • Flere grillturer i fjæra forskjellige steder i vårt flotte nærområde

 

U18

Ungdommene mellom 13 og 18 år i BKM Harstad har et spesialtilpasset aktivitetstilbud kalt U18. Hver uke byr U18 på alt fra praktiske gjøremål, forskjellige gruppeaktiviteter til egne fester. Formålet med gruppen er å skape gode opplevelser og  bidra til å gi de unge mestringsfølelse og positive relasjoner gjennom samarbeid med andre.

Som regel arrangeres det U18 en ettermiddag i uka. Både oppmøte og deltakelse i dugnadsarbeidet er helt frivillig, på lik linje med deltakelse i alle de andre aktivitetene. Vi ser at teamarbeidet gir hver enkelt ungdom gode og nyttige erfaringer, og at det styrker samholdet hos ungdommene mellom 13 og 18 år. Aktiviteter som bowling og grillturer i fjæra, samt egne aktivitetsdager og festaftener for nettopp denne aldersgruppen har også vært svært populære. Vi legger heller ikke skjul på at den enkelte blir ekstra motivert til å delta når det frivillige arbeidet belønnes med tilbud om å være med på en tur eller en annen happening.

I 2014 reiste U18-gruppa på en spennende tur med konseptnavnet

“Ticket to ride”

U18-ungdommene besøkte flere land og spennende destinasjoner i Europa, sammen med tilsvarende ungdomsgrupper fra Drammen og den sør-tyske byen Dürrmenz.

U18 har i 2014 gjort både hagearbeid, vedproduksjon, vedlikehold av menighetsstedet, filmproduksjon til lokale arrangementer og BrunstadTV, kakebaking til morsdagen, samt forberedelser og arrangering av “Barnas sjørøverdag”.

-Jeg kommer for å gi, men opplever at jeg får

U18 er utrolig viktig for meg på mange plan. Først og fremst får jeg lov til å tilbringe tid sammen med mine aller beste venner. Som bonus får jeg arbeidserfaring ved de ulike jobbene vi gjør, for eksempel vedproduksjon. Jeg lærer mye, både om arbeidet, men også om hvor viktig det er å jobbe i team med jevnaldrende. Vi blir kjent på en helt annen måte enn bare ved å være sammen, og det er utrolig lærerikt og gøy! U18 er for meg høydepunktet i uka. Vi arbeider sammen og har det i tillegg ekstremt trivelig! 

Alt vi gjør på U18 er med å bygge relasjoner mellom oss som er under 18. I tillegg til å jobbe sammen har vi blant annet dratt ut og grillet, vært på besøk hos U18-lederen og dratt på bowling. Dette er det som betyr mest for meg; å være sammen med vennene mine og oppleve ekte fellesskap med hverandre! Vi har utrolig mange gode samtaler, og vi har mulighet til å snakke sammen om alt! Disse kveldene blir husket, og de har hatt en utrolig stor og positiv betydning for meg som person. Jeg merker at vi knyttes sammen på en helt unik måte når vi har disse gode samtalene sammen, noe som også har hjulpet meg veldig i mitt personlige kristenliv.

Benedikte

Benedikte Strimp

Jeg føler meg ekstremt heldig som får være med på U18. Jeg glemmer ofte at det er mye frivillig arbeid fordi jeg opplever at jeg personlig bare får og får. Jeg får venner, arbeidserfaring, samt ekstremt mange gode opplevelser. Takknemlighet er et av ordene som kan beskrive mine tanker om U18.

Benedikte Strimp, 17 år

Aktivitetsklubben

Lokallaget av Aktivitetsklubben (AK) i Harstad har også i 2014 hatt mange og varierte aktiviteter for barn og ungdom, i overensstemmelse med foreningens formål om å “bidra til at barn og ungdom gis mulighet til å drive ulike former for positive aktiviteter ut fra sine ønsker og behov innenfor gode og trygge rammer”.

I år har det deltatt seks jenter og tre gutter mellom 7 og 16 år, sammen med seks aktivitetsledere, på foreningens samlinger hver tirsdagskveld. Turer i skog og mark, hesteridning, kakebaking, hjemmebesøk, biffkveld og fotball er bare noen av aktivitetene som har gjort AK-kvelden til ukas høydepunkt for deltakere og ledere.

AK drives på frivillig basis av ungdommer i alderen 22–28 år som ønsker å formidle gode verdier og normer, og gjøre noe for de yngre.

Årets AK-helgeturer gikk til Balteskard i Skånland og Sandsøy Fort i Bjørkøy. Vi lar noen av aktivitetslederne fortelle selv:

Hest er best!

I begynnelsen av november 2014 dro jentene på aktivitetsklubben på tur. Vi hadde leid hytte på Balteskard, helt nede ved vannet. Gjengen bestod av 5 jenter i alderen 7-10 år og to ledere.

Denne helgen koste vi oss med bål, god mat og forskjellige leker. Og ikke minst, turens høydepunkt. Vi tilbragte det meste av lørdagen på Skånland rideklubb. Der fikk vi ri og være med på å strigle og fore hestene.

Turen ble avsluttet i Folkeparken i Harstad før vi slitne satte kursen hjemover. 

Belinda Bendixen

En actionfylt tur

Kl. 16:00 fredag ettermiddag møtte vi opp på lokalet, for å fordeles i bilene som skulle bortover. Etter to ferger og en liten kjøretur var vi fremme ved Sandsøy Fort. Etter at man var ferdig med å pakke ut ble det stelt i stand pizza med tilbehør.

Dette var en tur uten fast opplegg. Man kunne gjøre det man ville, når man ville. På listen over ting man kunne gjøre var blant annet jakt, skyting på blink og balansering på line, men også innendørs aktiviteter som bordtennis og sjakk. De som ville fikk også kjøre firehjuling og crossmotorsykkel, under kyndig veiledning og overoppsyn. Når kvelden kom og kulda begynte å bite var det bare å sitte seg i badstua, eller i en tankbil som var blitt gjort om til en badestamp! Noe var det å gjøre for både liten og stor, til enhver tid.

Søndag ettermiddag vendte en sliten, men fornøyd gjeng nesen hjemover.

Morten Myhre

Søndagsskolen

Samtidig med de ordinære søndagsmøtene for hele menigheten ble det også i 2014 avholdt søndagsskole for barn. Ti barn i alderen fire til ti år og en søndagsskolelærer samles da i møtelokalets andre etasje til en drøy halvtimes fortellerstund fra Bibelen. Det betyr nemlig mye for oss å formidle bibelfortellingene og deres betydning til våre barn og unge, slik at barna får muligheten til å bli kjent med Jesus og troen på Gud.

Sang og musikk, film, PowerPoint og flanellograf er hjelpemidler som brukes i søndagsskolen for å fortelle disse lærerike og spennende historiene fra gamle tider. Det fokuseres ofte på ett bestemt tema pr. søndag, og på slutten av fortellerstunden kan barna gjøre oppgaver som å tegne, ha rollespill eller andre aktiviteter utifra temaet.

Før samlingen er slutt sørger alle barna for å få et nytt klistremerke i sitt “oppmøtekort”, – et kort fullt av klistremerker gir nemlig rett til velge seg en premie fra “den hemmelige posen”…

BKM HarstadVirksomheten