Ungdomsaktiviteter

Hver fredagskveld arrangerte BKM Harstad ungdomstreff på sitt lokale. Dette har vært en veldig populær aktivitet. Cirka 35 ungdommer mellom 13 og 36 år har kommet hver gang. Et kort oppbyggelsesmøte ble etterfulgt av mat og trivsel på Kaffeloftet, menighetslokalets egen kaffebar.

Ungdomsgruppa har arrangert egne fester:

  • To fester med fokus på Israel siden vi skulle reise dit på tur
  • 16. maifest
  • Julebord i desember

Ungdomsgruppa har også organisert egne turer og aktiviteter:

  • Fellestur til Israel i september. På denne turen reiste det ca. 45 ungdommer i alderen 13 til 36 år.
  • Grillturer i fjæra

Tur til Israel – Høsten 2013

Gardmoen, 28. september, 2013. Seriøst? Hadde de fløyet over egne sikkerhetsfolk for å intervjue og godkjenne oss FØR vi fikk lov til å sjekke inn bagasjen i skranken? Ja, det hadde de faktisk gjort.

En veldig spesiell og litt nervepirrende start på ungdommens eventyr til ”Det lovede land”. Selv om de israelske vaktene var både småskumle og strenge, klarte jeg og alle de andre å komme igjennom nåløyet, dog litt klammere på både hender og resten av kroppen enn ved reisens start, samme dag i Harstad.

Det er i grunnen vanskelig å sette ord på, og beskrive det jeg opplevde der nede. Fra det sekundet jeg satte beina mine utenfor flyplassen i Tel Aviv kjente jeg forventningen, spenningen og gleden fare gjennom kroppen – dette hadde jeg ventet så lenge på!

Vi fartet mye rundt mens vi var dere nede, egen buss med guide som snakket svensk. Vi var innom Nasaret, og besøkte et slags museum kalt ”Nasaret Village”, hvor de hadde ordnet en hel landsby slik som den var på Jesu tid, virkelig interessant og lærerikt! Hvem visste vel at korset Jesus hang på, ikke var høyere enn kanskje 2-2,5m? Slik vi har fått portrettert her i Norge skulle man tro at det i hvert fall var minst 3-4 meter høyt.

Noen dager brukte vi i nærheten av havnebyen Netanya – disse dagene var det ikke noe fastlagt program, så da var det skikkelig deilig med noen late dager på stranda. Noen fikk også erfare hva ”svart flagg” på stranda betydde; om noen lurer: ikke lov å bade, og jeg tror noen svelget litt mer av Middelhavet enn de hadde planlagt for å si det sånn.

Det ble også tid til kamelriding i ørken, overnatting i beduinleir, båttur på Genesaretsjøen, bading i Dødehavet og besøk i diverse kibbutzer.

Høydepunktet var tiden i Jerusalem, der vi besøkte Gamlebyen, Klagemuren og fikk se og oppleve alle de ulike kulturer og religioner som har treffpunkt der. Personlig synes jeg det var sterkt å stå på Oljeberget og se innover mot byen, og tenke på det som, i følge Bibelen, en gang skal skje der i framtiden.

To andre sterke opplevelser var når vi besøkte Holocaust museumet, ”Yad Vashem”, og da vi sto på grensen til Syria. Det var en helt surrealistisk opplevelse å bokstavelig talt stå og se på krigen. Jeg så bomber eksplodere, og hørte maskingevær skyte. Jeg tok meg selv i å tenke ”Hvordan kan disse landene rundt Israel bruke så mye tid på å hate og prøve utslette dets eksistens, når de har så mange konflikter innenfor sine egne grenser?” Det var første gang at jeg virkelig satte pris på å være født og oppvokst i trygge Norge.

Denne turen, sammen med mine beste venner kommer aldri til å gå i glemmeboka. Minner og inntrykk er prentet inn i meg for alltid, og hvem vet, kanskje jeg får mulighet til å dra tilbake en gang?


 Stine, 26 år